donderdag 8 maart 2018

Uit de winterslaap

Eindelijk tijd om een dag flink aan te pakken. Nu 31 maart steeds dichterbij komt, moeten een aantal zaken aangepakt worden. Rapide lag geduldig te wachten onder een dikke groene alglaag en verrassend genoeg nog steeds opgesloten in een dikke laag ijs.

Eerst maar eens de rommel opruimen, met de opbouw van de tafel is vrijwel de hele inventaris richting de punt verdwenen en zijn de zitbanken omgetoverd tot werkbanken. Deze liggen vol met restanten bouwmateriaal, gereedschap en troep.

In de tafel zitten twee vakken waarvan de achterste bedoeld is om flessen op te bergen, hiervoor een vakverdeling gemaakt.

Voor onder andere de TV heb ik 220 volt nodig, hiervoor een omvormer ingebouwd
Voor het volledig gebruik van de marifoon moet deze worden aangesloten op een GPS-ontvanger. Mijn vorig jaar geïnstalleerde plotter gebruikt een ander communicatieprotocol als de marifoon dus hier moet een andere oplossing komen. Een losse GPS-ontvanger aangeschaft en aangesloten, werkt ook weer. Als ik nu op de noodknop druk, dan wordt de positie mee uitgezonden.

Rest alles weer opruimen, stofzuigen en de kussens op zijn plek, de kajuit is voorlopig klaar. Helaas nog lange lijst met zaken die nog voor het eind van de maand moeten worden afgerond.

2 opmerkingen: