vrijdag 6 april 2018

Gouda


Twee nachten Gouda geboekt. Haventje van WV Gouda ligt naast een Praxis en Action, wat onrustig maar wel op loopafstand van het centrum. Inmiddels afgesproken met nicht Hanneke om 's avonds wat te gaan eten in het centrum. De ochtend maakt ik vol met wat klusjes en diesel kopen bij tankstation om de hoek, toch weer 30 liter. Na de middag Gouda verkennen. Bekijk de standaard toeristische hoogtepunten , stadhuis, de Waag etc. 

Geen behoefte aan museums dus dwaal ik verder richting de Waaiersluis die door Pieter van de Calypso is genoemd. Nog een hele tippel, maar een nostalgisch plekje doemt op achter de dijk, een herkenbaar plaatje. 



De sluis is van 1854 en wordt op dit moment gerestaureerd. Ook is de sluis nog volledig in gebruik. Nog eens uitgebreid de werking van de waaiersluis bekeken en nu eindelijk begrepen hoe het exact werkt; ik dacht dat het principe twee kanten op werkt, maar het werkt alleen maar bij hoger water aan één kant. De grote vraag is nu, is de waaiersluis in Benedensas de eerste en die in Gouda de tweede of andersom? Pieter aan jou de eer om te kijken op Benedensas of de sluis daar ouder of jonger is.

Mooie wandeling terug naar de boot.

Even de beentjes omhoog en uitgebreid de douche faciliteiten van de vereniging getest. Fietsje diep uit de hondenkooi gegraven, ik heb al genoeg wandelkilometers in de benen. Gekeken of alles nog werkt, prima kwaliteit, zelfs de banden zijn nog op druk.

Gezellige avond met nicht Hanneke in Gran Cafe Central met bijzonder smakelijke biefstuk en zicht op het historische stadhuis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten