maandag 9 april 2018

Spaarndam - Nauerna

Maandagmorgen, gelukkig geen wekker. Af en toe regent het een beetje, geen weer voor lange vaartochten. Plan is om schuin het Noordzeekanaal over te steken naar jachthaven Nauerna bij Assendelft. De sluis draait vlot, net als de brug door de A9; Er vormt zich al snel een file dus samen met een andere boot varen we snel door de brugopening.
Bij de volgende brug (Buitenhuizer brug) gaan de slagbomen naar beneden als we arriveren. Eén blijft helaas omhoog waardoor de brug in storing gaat. Twee monteurs doen hun best het probleem op te lossen en regelmatig wordt het verkeer stop gezet.
Na 45 minuten eindelijk beweging in de slagboom en de brug draait. Op het Noordzeekanaal komen van alle kanten de grote zeeschepen, gelukkig kan ik aan de kant blijven. Zijkanaal D is maar een klein stukje, een brug draait vlot en ik ben er al. Nauerna, een rustige haven waar ik zeer vriendelijk wordt ontvangen. 's Middags een wandeling langs het kanaal. Terug eindelijk de laatste spullen een plekje gegeven; de boot begint opgeruimd te raken.

Route van Spaarndam vertrek 09:30 u aankomst  11:00
afstand: 3,8 NM totaal: 99,8 NM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten