maandag 2 april 2018

Kinderdijk

1 april wakker worden in de haven van WSV Zwijndrecht.

Rustigaan bakje koffie en planning voor de dag maken. Dit is zo gedaan slechts kort stukje de Noord af, stuurboord uit naar haven van WSV de Lek wel anderhalf uur varen. Ik richt me op de brugopening van de Alblasserdamse brug van 11:15 u. Ruim 10 minuten voor de opening bij de brug, even dobberen; er is geen wachtsteiger. Brug open en vlot door naar bestemming: Krimpen a/d Lek. Mooi plekje met uitzicht op de aanlegsteiger voor Rivercruises voor Kinderdijk. Nu die cruises varen af en aan net als de bussen op de dijk, wat een toeristische trekpleister is dat.

Rustig de tijd voor een boterham en wat lezen. Na betaling van het havengeld (leuke prijzen € 1,- per meter) vertrek ik naar Kinderdijk. Wandelschoenen aan en gaan, eerst naar de pont dan stukje over de dijk richting de molens.
 Langzaam wordt het steeds drukker. Bij de souvenierswinkel de bocht om en dan... wat een mensenmassa, massaal lopen allerlei nationaliteiten in ganzenpas naar de molens. Tussendoor jagen onervaren buitenlanders op huurfietsen al bellend iedereen de berm in. Wat is er mooier de molens of mensen kijken 😁. Aziaten zijn duidelijk in de meerderheid en de Japanners met chirurgenmondkapjes komen me tegemoet. Me een stukje in de ganzenpas gemengd maar al al snel de zelfde weg terug.
Nog even door Kinderdijk zelf gelopen, niet zo heel bijzonder verder. Terug op de pont en nog even oriënteren waar de winkels zijn. Heb langzaamaan verse waar nodig. Zoals verwacht alles gesloten op eerste Paasdag.
Terug op de boot tijd voor de maaltijd hoog blikgehalte: gehaktballetjes macaroni tomatensaus. Wat TV kijken en snel weer bedtijd.

Lekker uitslapen rustig wakker worden met koppen koffie en ontbijtje. Beetje rondscharrelen op de boot, miezerige regen, dus ook niet het weer om erop uit te trekken. Langzaam beginnen alle spullen richting eigen plek te verhuizen. Had verwacht in de buurt wel ergens een supermarkt te vinden die open is op tweede Pasen, helaas alles, zelfs de friettent, is dicht, wordt weer blik. 's Middags leuke film op TV en uiteindelijk breekt de zon nog even door.
Route van WSV Zwijndrecht naar WSV de Lek vertrek 10:30 u aankomst 12:00
afstand: 5 NM totaal: 29,5 NM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten